,

Gratis Proefcursus

  • Stap in de wereld van Scopus
  • Ga met Abraham mee op reis
  • Klim bij Zacheus in de boom
Aanmelden

Persoonlijke levensverhalen en geloof samenbrengen. Dat is de basis van Scopus. Door te kijken naar personen in de Bijbel ga je met thema’s aan de slag als vertrouwen, gezien worden, onzekerheid, angst en eenzaamheid. Je stapt letterlijk in de schoenen van mensen als Zacheüs, Abraham en de Emmaüsgangers. Samen ontdek je dat deze mensen vergelijkbare ervaringen hebben, met dezelfde vragen worstelen als jij en dat God een rol speelt in hun leven.

Je bent van harte welkom bij een van de drie cursussen van Scopus.

Een plek onder de zon

Licht en schaduw in je leven. Wie herkent dat niet? Het leven kan zonnig zijn, krachtig en verbonden met God. Soms is het donker, voelen we ons afgesloten van anderen en denken we negatief over onszelf. Aan de hand van verhalen uit het Nieuwe Testament beleef je met elkaar hoe Jezus licht brengt in het leven van mensen.

 

 

 

 

Bronnen van leven

Wat geeft je energie? Wat is de bron van jouw leven? De serie ‘Bronnen van leven’ gaat hier op in. We gaan op zoek naar Bijbelverhalen en ontmoeten mensen die ernaar verlangen aangeraakt te worden, levend te worden. Verbonden te zijn met de bron van het leven: met God.

Herkennen we dit verlangen? In de Bijbel staan teksten met bronnen voor onderweg, in de woestijn en voor het leven van elke dag. Kunnen we bij die bron komen en hoe dan?

 

Op hoop van zegen

Deze serie neemt je mee in het levensverhaal van Abraham en zijn familie. Abraham hoort de stem van God en reist achter die stem aan. Angst en vertrouwen zijn de thema’s waar het hier over gaat. Wat leidt ons? Proberen we zelf onze zaakjes te regelen? Of durven we ons open te stellen voor de God van Abraham? Vertrouwen we dat Hij er is in ons dagelijks bestaan?